Pressmeddelande: Framtidens entreprenörer finslipar sina idéer

KARLSKRONA – 17e juni 2015 

Under en heldag fick knappt ett hundratal elever som avslutning på läsåret vid Chapmanskolans Ekonomiprogram årskurs 1 och 2 information och kunskap kring företagande. På plats fanns Skatteverket, redovisningsbyrå och etablerade företagare. Almi var där och genomförde affärsmodellering där elevernas egna affärsidéer testades och utvecklades

- Fantastiska elever som med kreativitet och starkt driv presenterade sina idéer summerade Martin Åkesson och Jenny Bergman från Almi.

Allt ifrån resebyråer, ekologiska glassbarer, onlinespel och bilverkstäder fick se dagens ljus när affärsplanerna presenterades av engagerade framtida företagsledare. Fokus låg på möjligheterna men också på de viktigaste förutsättningarna som krävs för att en affärsidé ska bli framgångsrik.

- Ungas drivkraft är enormt viktig för vår region, säger Martin Åkesson. Under avslutningen av dagen så var lovorden från elverna många men kunskap, våga, rätt team och möjligheter var det som återkom i utvärderingarna vilket visar att budskapen nådde fram, avslutar Martin.

Blekinge skickar tre unga entreprenörer till E-max Sverige

Idéinstitutet och Almi Blekinge har i år tilldelat tre deltagare Robin Ekelund, Mano Hakimy och Marcus Måbrink varsitt stipendium som ger dom möjligheten att delta i Emax Sverige, känt som landets bästa event för unga entreprenörer.

Undersökningar visar att viljan bland unga att vilja driva företag är betydligt högre än vad som senare blir verklighet. Vi ser också i färska undersökningar att entreprenörskapet minskar i Sverige, främst bland unga och kvinnor.

- Någonstans på vägen ersätts ungas vilja till företagande av något annat och här finns en potential för utveckling, säger Jenny Bergman som projektleder Idéinstitutet som är Almis satsning för att få fler unga entreprenörer i Blekinge. Härligt att vi med Idéinstitutet kan förädla och skapa förutsättningar för ungas entreprenörskapskap i Blekinge, säger Jenny. Nu skickar vi våra första deltagare till E max Sverige vilket vi tror kommer att boosta deras drivkraft ytterligare, avslutar Jenny.

 

För ytterligare information kontakta:

Martin Åkesson, VD Almi Företagspartner i Blekinge 0705-39 51 26

Jenny Bergman, Projektledare Idéinstitutet 073-5824373