Idéinstitutet i media: Commersen ”Idékläckare fikade fram nya affärsidéer”

KARLSHAMN – 15:e oktober 2015

Vi startar kreativiteten redan nu, säger Jakob Althini och plockar fram ett gäng post-itlappar. Jakob är projektledare för Idéinstitutet som arrangerade ett idécafé på Brädspelskaféet i Karlshamn.

Idéinstitutet drivs av Almi Blekinge med syftet att få fler unga mellan 18 och 30 år att tro på sina idéer och satsa på företagande. Ibland behöver en idé utvecklas och få lite studs, vilket är anledningen till det bollplank som går under namnet idécafé.

Unga och äldre

Både etablerade företagare, före detta och nya deltagare i Idéinstitutet samlades för att utbyta erfarenheter. Nyss nämnda post-itlappar var för att deltagarna skulle få skriva ner utmaningar och frågor som de andra cafébesökarna kunde hjälpa till med. Några av kvällens 16 deltagare har redan företag, andra är på gång och har en idé. Emma Helland är BTH-student och arbetar med att utveckla en spelkontroll som inte är en traditionell spelkontroll, utan ett mjukisdjur.

– Jag hörde talas om det här i förra veckan och tänkte att det kanske kunde vara nånting. Det är kul att få prata och byta idéer.

Fler idécaféer

Idéinstitutet har återkommande idécaféer runt om i Blekinge, vanligtvis ett per månad. Nästa är i Sölvesborg den 10 november.

AV OSKAR SANDSTRÖM