Idécafé

Det här är en ny typ av nätverkande där alla är välkomna att både delta och bidra. Kom om du vill träffa andra doers och om du vill upptäcka och diskutera idéer relaterade till företagsamhet med andra från din kommun i Blekinge. Kom med öppet sinne och nyfikenhet, så lovar vi att du passar in och kommer att trivas.

Fem personer kommer få chansen att få lyfta en idé eller utmaning och få feedback och värdefulla råd från de övriga deltagarna i smågruppskonversationer. Kvällen inleds med en öppen förfrågan och då får alla möjligheten att ta en av de fem platserna. Perfekt för dig som vill inspireras och vara med i ett prestigelöst och avslappnat nätverkssammanhang.

Exempel på frågeställningar som lyfts fram:
- Hur ska jag hitta finansiering till mitt nya företag?
- Jag vill starta en festival, vilka kan jag ta kontakt med?
- Jag ska skapa en app för äldre och skulle behöva feedback.

För vem är det?

Idécaféerna är antingen för dig som vill nätverka med andra doers och bidra med råd och stöd eller för dig som funderar på att driva eller redan driver ett projekt eller ett företag och vill bolla dina idéer.  Med andra ord: kom och presentera ett projekt, en utmaning eller en idé och låt andra ge dig feedback eller kom och ge dina tankar och reflektioner på andras idéer.

Upplägg:

2 timmar
ca 20 personer. Både personer som vill ge och och personer som vill få feedback.

Så här går det till

  1. Kort mingel med kaffe och tilltug
  2. 5 personer får presentera sin idé för resten av gruppen
  3. Tre rundor av idéutveckling och feedback från 15 personer

Idécaféer anordnas i alla kommuner i Blekinge. Om du är intresserad av att delta anmäler du dig nedan.

 

anmäl dig vit

 

 

 

Är du intresserad av att vara med och driva ett idécafé i din kommun, så får du gärna hör av dig till hello@ideinstitutet.se